Snygga skötväskor

Guide till att hitta både praktiska och snygga skötväskor

Barnföräldrar har ett stort behov av en väska, där alla bebisen eller barnets prylar kan bäras med. När det gäller utförandet på dessa väskor, har dock olika föräldrar olika preferenser. En del gillar snygga skötväskor med barnets namn eller initialer, medan andra föräldrar föredrar barn- eller serietidningsmotiv som Nalle Puh och liknande. Vissa mammor letar efter snygga skötväskor som ser ut precis som vanliga handväskor, men har fler fack och är mer rymliga, och så vidare.

Skötväskor

Egentligen finns det inget som är rätt eller fel gällande skötväskor, vad som funkar bäst för just dig handlar istället helt och hållet om dina egna preferenser och önskemål.

Om du inte riktigt vet vad dina preferenser och önskemål är, kommer här en kort lista på frågor du kan ställa dig själv, för att ta reda på detta:
– Ska väskan mest tilltala föräldrarna eller t.ex. mamman, eller barnet?
Barn och föräldrar gillar ju nämligen som bekant olika saker, så detta är ett viktigt beslut att fatta. Om du vill att skötväskan ska tilltala dig som förälder, är det viktigaste att väskan är stilren och praktisk, så att du tycker om att bära den.
Om väskan istället ska tilltala barnet, så bör du välja typiska barnmotiv, som t.ex. seriefigurer eller liknande, som motiv.

– Vad får väskan kosta?
För att du ska kunna hitta skötväskor i din budget, måste du givetvis bestämma dig för vad din budget faktiskt är. Dessa väskor tillverkas nämligen i alla möjliga tänkbara prisklasser. Vill du slå på stort, finns det superdyra designer skötväskor du kan skaffa, men de flesta av oss har ju något mindre budget än så, och då är det viktigt att bestämma sig för hur mycket man vill lägga på väskan.
Det finns mycket bra skötväskor att få tag på för bara några hundralappar, men att hitta dem kräver i regel lite mer jobb.

– Vilket material föredrar du?
Dessa väskor tillverkas nämligen i en mängd olika material, för att alla ska kunna hitta ett material som passar. Nylon och olika laminerade material är oftast de mest praktiska och hållbara materialen, men detta är givetvis en smaksak också.

– Vad vill du alltid kunna ha med dig i väskan?
Detta påverkar nämligen både den storlek på väskan samt antal fickor som du bör ha. Ju mer du vill bära med dig, desto mer kräsen behöver du i regel vara, medan den som bara har med sig det nödvändigaste i väskan, och t.ex. inte saker till sig själv också, i regel hittar något lämpligt lättare.

– Vilken stil på väskor gillar du i allmänhet?
En del vill ha väskor i bärkassemodell, andra vill ha axelremsväskor och andra föredrar ryggsäckar. Inte heller när det gäller detta finns det något rätt eller fel, utan det du bör göra är främst att bestämma dig för vilken modell som du helst bär, och sedan leta efter väskor i just denna modell.

– Vad är din favoritfärg?
Att välja en skötväska i din favoritfärg är alltid en god ide, om den möjligheten finns, eftersom detta kommer att muntra upp dig varje gång du använder väskan, och det kommer även att få dig att vilja använda väskan mer ofta.

Köp skötväskor från: